2011. április 2., szombat

Drukoljunk Pamírnak!


Pamír, az egyetlen nagydíjas shagya-arab mén balesete

Azt mondják a "rossz hír" szárnyakon jár. Így történt ez most is. 24 óra alatt körberepült az országban, sőt azon is túl: Pamír a 12 éves shagya-arab mén futószárazás közben csüdcsonttörést szenvedett. Minden lovas rémálma ez, hogy lova - talán nevezhetjük barátjának - egyetlen pillanat alatt olyan helyzetbe kerül, hogy még az életbenmaradása is kérdésessé válik.



Minden előjel nélkül ott áll a lovas és tehetetlenül nézi, hogy egy évtizednyi barátság és munka hogyan tűnhet el egyetlen pillanat alatt. Így állnak most azok, akik ismerték és szerették Pamírt, a hazai őshonos fajtájú lovak közül az egyetlent, amely díjlovaglásban nemzetközi porondon is nagydíj szinten tudta képviselni a magyar lótenyésztést.

Pamír, továbbá tulajdonosa, Vucskics András és lovasa, kiképzője, Pachl Péter máris köszöni a rengeteg e-mailt, telefont és SMS-t, amit Pamír barátai küldtek. Pamír biztosan érzi, hogy sokan szurkolnak neki. Az üllői ÁTE orvosai mindent megtesznek érte, hogy legalább az életbenmaradását elősegítsék. Sokminden múlik még a szerencsén és Pamír hihetetlen intelligenciáján.

Ugyan ő igazi arab hercegként viseli sorsát, de a körülötte lévők folyamatosan kutatják a lehetőségét, hogy köztünk maradhasson. Szorítsunk érte!


(forrás: lovask.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése